• Elektronikus napló               Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola - Albertirsa
 • Fenntartó: Az EKIF weboldala

  News

  Tájékoztató – beiratkozásról

  Tájékoztató

  a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola

  első osztályba történő iskolai beiratkozásról

  Iskolánk a  beiratkozást  2020. április 6 -24.   között tartja.

  A 2020/2021. tanévre történő  általános iskolai beiratkozások szervezését érintően figyelemmel a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. III. 11. Korm. rendeletére az emberi erőforrások minisztere a 70/2020. III. 25. határozatot rendelte el.

  A határozat célja, hogy a járványhelyzetre való tekintettel az általános iskolai beiratkozás minél előbb és minél kevesebb személyes kontaktust igényelve valósuljon meg.

  A veszélyhelyzetre való tekintettel a 2020/2021. tanítási évre az általános iskolai beiratkozás során a következőképpen  járunk el:

  1. Amennyiben iskolánkba szeretné gyermekét beíratni, akkor erre irányuló szándékának bejelentését – a kötelező felvételt biztosító iskola nevének és címének megjelölésével – szándéknyilatkozatot kell visszaküldenie elektronikusan április 24-ig  a következő e-mail címre: albertirsa.katolikus@gmail.com

  Amennyiben elektronikusan nem tudja megoldani az aláírt dokumentumot,  indokolt esetben személyesen le lehet adni a titkárságon munkanapokon 8-12 óráig a megadott határidőig.

  1. Iskolánk a szándéknyilatkozatok beérkezésének alapján folyamatosan értesíti a szülőket   a beiratkozással kapcsolatos teendőkről a megadott értesítési címen  a  veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel.
  2. Iskolánk április 27-ig értesíti a szülőket, a körzetes iskolát a felvételről, a  beiratkozás  tényéről.
  3. Amennyiben nem küldi el részünkre határidőre a szándéknyilatkozat, nem tudjuk felvenni gyermekét iskolánkba, a gyermek automatikusan a körzetes iskolába kerül felvételre.
  4. A beiratkozáshoz szüksége iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

  Az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket a tájékoztatóban közzétett időpontban a szülő köteles beíratni a lakóhelye szerinti illetékes vagy választott iskola első osztályába.

  A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § ( 1) bekezdése értelmében az általános iskolába történő felvételről vagy átvételről az iskola igazgatója dönt.

  Albertirsa, 2020. március 30.

  Sipőczné Farkas Mária

  intézményvezető